Homey is het populaire, in Nederland ontworpen, draadloze Domotica systeem om het gehele huis te automatiseren.

Met het basisstation genaamd Homey heb je geen afstandsbediening meer nodig. Alle slimme apparaten in huis stuur je aan met dit ene basisstation. Laat verschillende producten van verschillende merken met elkaar communiceren dankzij het open platform. Hoe je de producten aanstuurt? Via de Homeys Flow Editor als app op je smart device. Ook is het mogelijk om Homey via je stem te besturen. Hier heb je wel de Google Home of Amazon Echo voor nodig. In de app (Android en iOS) stel je verschillende scènes in. Stel bijvoorbeeld in dat alle lampen in de woonkamer aangaan op het moment dat je binnenkomt en de thermostaat lager gaat wanneer je het huis verlaat. Omdat de Homey vele protocollen kent (o.a. Somfy, Z-Wave, Z-Wave Plus en ZigBee), communiceert het station met veel verschillende merken.

De volgende merken zijn onder andere compatibel met het Homey basisstation: Fibaro, Philips Hue, Honeywell Evohome, Smartwares, Toon, Nest, Plugwise Anna, Alecto, KlikAanKlikUit, Qubino, Doorbird en Ring

Om verlichting te kunnen sturen worden er modules geplaatst achter de schakelaar. Om zonwering te kunnen besturen wordt er direct (draadloos) met de motor gecommuniceerd. Om de luchtvochtigheid te meten wordt er een sensor geplaatst en een schakelaar bij de ventilator. Om de elektrische openhaard aan te sturen wordt er een module geplaatst om de haard te kunnen regelen.

U kunt alle informatie bij ons opvragen om zo ook achter de eindeloze mogelijkheden te komen.

Waarom Draadloze Domotica?

Het draadloze domotica systeem is een laagdrempelig domotica systeem met alle mogelijkheden. Diverse modules en sensoren kunnen er in huis geplaatst worden om alle apparaten te bedienen of zaken te meten.
Omdat alle componenten ook weer als versterker dienen is het bereik erg groot.