Het OASIS alarmsysteem is een veelzijdig systeem. Dit alarmsysteem voldoet aan alle eisen van veiligheid en comfort. Het systeem is in staat om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van beveiliging te combineren. Het voldoet aan de eisen op verificatie die wettelijk per 1 april 2008 van kracht zijn gegaan en is voorzien van het NCP klasse 2 keurmerk. En het is draadloos en eenvoudig geïnstalleerd.

Draadloze componenten op de speciale 868 MHz bandbreedte. Naast de grote afstand die deze frequentie kan overbruggen, is deze bandbreedte extra beveiligd doordat apparaten niet continu op deze bandbreedte mogen uitzenden; indien het alarmsysteem signaleert dat een ander apparaat dit wel doet, zal een sabotagemelding worden verstuurd.
Een combinatie is mogelijk tussen bedrade en draadloze componenten. De Jablotron heeft een los bedienpaneel (van mooi design); hierdoor kunt u de centrale bijvoorbeeld dicht bij de telefoonlijn ophangen (b.v. in de meterkast) en het bedienpaneel op een beter toegankelijke plaats.
De Jablotron Oasis is uitbreidbaar met een spreek-luistercombinatie. Hierdoor kan via een inbeltelefoon op afstand meegeluisterd worden met de geluiden in huis; ook is het mogelijk om via de unit terug te praten.
Het systeem beschikt over een ‘proximity lezer’. Hierdoor is het mogelijk om het systeem in- en uit te schakelen via een ‘proximity kaart’ of via ‘tags’; u hoeft deze kaart of tag enkel even langs het systeem te bewegen om het systeem te bedienen.
En het systeem beschikt over rook- en brandmelders.
Uitbreidbaar met domotica:
Er is bijvoorbeeld een design thermostaat, waardoor u kunt inbellen op uw centrale en zo de verwarming kunt bedienen. U hoeft nooit meer thuis te komen in een koud huis! Een andere uitbreidingsmogelijkheid is de ‘wagenmodule’. Deze module bestaat uit een zender en ontvanger. Hiermee kunt u de poort van uw garage openen vanuit uw auto. Aan te sluiten op de de lichten van uw auto of uw toeter! U kunt uw auto alarm combineren, waardoor u een alarmmelding krijgt in geval het autoalarm afgaat. Ook een alarmhorloge is mogelijk als alarmgever voor iemand in nood.
Bereikbaarheid:
Via de ingebouwde GSM of LAN module kunt u overal via uw telefoon of het internet uw alarmmeldingen uitlezen en de instellingen wijzigen. De alarmmeldingen worden naar uw telefoon en de alarmcentrale gestuurd. Op afstand kunt u het systeem in en uitschakelen. Informatie over systeemwijzigingen kan ook naar uw telefoon gestuurd worden.
Het systeem kan ingesteld worden met deelalarm (partitie A, B, of ABC); hierdoor is het systeem geschikt om bijvoorbeeld een overdag en nachtstand te hebben. Het is ook mogelijk het systeem in te stellen als ‘gesplitst systeem’; hierdoor kunt u het het systeem ook gebruiken voor twee woningen (woning A en B en eventueel een gemeenschappelijk deel C).