Vleesverwerking

Westfort is een varkensvleesbedrijf dat de hele vleesverwerking omvat: inkoop van varkens, slachterij, vleesverwerking, produceren van vleeswaren en levering van vlees aan slagers, supermarkten, horeca en vleeswarenbedrijven.

Westfort meldt met een gezamenlijk jaarlijks volume van 1,4 miljoen varkens zo’n 10 procent marktaandeel in Nederland te hebben. Het fusiebedrijf heeft ruim 600 medewerkers en vestigingen in Oudewater, IJsselstein, Hedel en Gorinchem.

Westfort bouwt aan een unieke innovatieve slachterij in IJsselstein. De innovaties richten zich op dierenwelzijn, automatisering en duurzaamheid. De nieuwe slachterij is naar verwachting eind 2015 volledig operationeel

Onze oplossing:

Het gehele proces is een aaneenschakeling van machines en menselijke aandacht. Vanuit de control room kan men op 25 cruciale punten het proces bekijken met camera’s. Er zijn camera’s gemonteerd die geheel waterdicht zijn en tegen schoonmaken met de hogedruk reiniger kunnen. Hygiëne is erg belangrijk. Op drie plaatsen in het bedrijf kunnen de beelden bekijken worden van het proces en van het terrein er omheen. Met een joystick kan men de camera’s draaien en inzoomen. De beelden worden opgenomen om later te kunnen terugspelen als dat nodig is.

Met intelligente camera’s wordt middels Cross-line detectie bewaakt of er iets verkeerd gaat. Indien dat het geval is wordt er een alarm gegenereerd en wordt het proces tijdelijk stop gezet.

Het gehele systeem combineert veiligheid en continuïteit tot een bewakingssysteem.

Westfort2

Westfort2

Westfort-h

Westfort-h

Westfort1

Westfort1